Kristal Fruktoz
Kristal Fruktoz
  • Fructosan® mısır nişastasının enzimatik hidrolizi sonucu elde edilen doğal tatlandırıcıdır.
  • Hammaddemiz olan mısırdan başlayarak mısır nişastasının hidrolize edilmesinden sonra HFCS (Yüksek Fruktozlu Mısır Şurubu) üretilir, HFCS fruktoz zenginleştirme kolonundan geçirildikten sonra, kristallendirilir ve kurutularak kristal fruktoz elde edilir.
  • Fructosan® GDO içermez.
  • Fructosan® allergen madde ve gluten içermez.
  • Fructosan® yiyecek ve içeceklerde doğal ve sağlıklı tatlılığı artıran, saf beyaz, serbest akışlı, besleyici bir tatlandırıcıdır.
  • Düşük Glicemix İndeksi (GI) nedeniyle Kristal Fruktoz, sağlık açısından yavaş salınan bir enerji kaynağı oluşturur. Bu, yüksek yoğunluklu tatlandırıcılarla birlikte kullanıldığında onu harika bir seçenek haline getirir. Düşük GI ile birleşen doğal meyve aroması, doku için mükemmel bir kaynaktır.
  • Elek boyutlarına göre kristal fruktoz ürün tipleri ; (Ürünler müşteri talebine göre farklı elek boyutlarında üretilebilir)
Ürün Mikron & Limit
Fructosan® M
Fructosan® C > 200 - min. 80% / > 600 - max. 25%
Fructosan® N > 600 - min. 90% / > 1250 - max. 20%
Fructosan® MF > 250 - min. 40%
Fructosan® MC > 200 - min. 95 % / > 600 - max. 1%
Uygulama Alanları
Bu ham maddenin herhangi bir sayıda tatlandırıcıyla eşleştirilmesi mümkün olduğundan kullanımlar neredeyse sınırsız hale gelir. Kullanımlardan bazıları şu şekilde olabilir:
Sporcu İçeceği
FructoSan® dengeli kan şekeri seviyesi ile enerjinin yavaş salınımı ile enerji artışı sağlar. Yapay tatlandırıcıların tadını maskeleyerek ürünü daha lezzetli hale getirir.
Sporcu İçeceği
Fırıncılık Ürünleri
Kristal fruktoz mükemmel bir nem tutucudur. Kullanıldığı ürünlerde daha uzun süreli nem tutuculuk ve tazelik sağlar. Unlu mamulleri mikrobiyal ve kimyasal bozulmaya karşı dirençli kılan daha düşük su aktivitesine sahiptir. Kullanım alanına göre ürünlerde mükemmel bir kızarma sağlar.
Fırıncılık Ürünleri
Reçel ve Meyve Hazırlamaları
Kristal fruktoz lezzeti, aromayı, dokuyu ve görünümü geliştirir. Meyve reçelleri ve marmelatların meyvemsiliğini ve stabilitesini artırır. Kristal fruktoz ev yapımı reçeller, jöleler ve meyve preparatları için idealdir. Tat veya kaloriden ödün vermeden tatlılığın artmasına yardımcı olur.
Reçel ve Meyve Hazırlamaları
Yoğurt ve Tatlılar
Kristal fruktoz kaloriyi azaltırken lezzeti, kremamsı kıvamı, aromayı ve meyveliliği yoğun bir şekilde artırır. Bitmiş ürünlerin stabilitesinin ve raf ömrünün arttırılmasına yardımcı olur.
Yoğurt ve Tatlılar
Dondurma ve Şerbetler
Kristal fruktoz düşük kalorili ürünler üretmeye olanak sağlar. Ayrıca dondurma ve şerbetlerde yüksek donma noktasının düşmesini sağlar. Onları daha yumuşak, daha tatlı ve kaşıklanabilir hale getirir.
Dondurma ve Şerbetler
Sertifikalar
  • BRC (FSMA MODÜL ), FSSC 22000, ISO 9001, ISO 14001 ,ISO 27001, ISO 45001, IP & FOOD CHAIN ( GDO KONTROLÜ ) ,KOSHER ve HELAL sertifikalıdır.
GDO (GDO)
  • Fructosan® GDO'suzdur.
Alerjen
  • Fructosan® Alerjen madde içermez. Fructosan® Gıda katkı maddeleri, gıda boyaları ,antioksidanlar, koruyucular veya hayvansal kökenli malzemeler içermez.
Ürün Spekti ve Numune Talepleriniz İçin
Referanslar
Referanslarımız, sektöre özel derin deneyimimizi, uzun vadeli iş birliklerimizi ve müşteri memnuniyetine olan güçlü bağlılığımızı yansıtmaktadır.
Kerry
Eti
Pepsi
Kellogs
Danone
Coca Cola
Nestle
Unilever